Европейската централа УЕФА обвини Манчестър Юнайтед за двете нахлувания на феновете на терена по време на двубоя с Ювентус на "Олд Трафорд".

Според УЕФА, от клуба домакин не са си свършили работата на ниво и са допуснали нахлувания на фенове, които са могли да застрашат здравето на играчите.

И при двете нахлувания на привърженици голямата звезда на "бианконерите" Кристиано Роналдо зае централна роля.

Първото влизане на фен на терена се състоя през първата част, като момчета явно искаше да докосне своя идол и да си направи селфи с него. Полицията обаче реагира бързо и успя да го задържи. 

След края на срещата още двама влязоха на терена със същата идея, но този път Кристиано прояви благородство спря полицията, след което си щракна селфи с момчетата. За тях това ще остане спомен за цял живот, въпреки последвалите глоби и конско в местните полицейски управления.

Юнайтед обаче няма да бъде наказан за втори път за закъснението си за пристигането на стадиона. "Червените" дяволи" бяха наказани с 15 000 евро за закъснението си за срещата с Валенсия (0:0), заради което закъсня и нейното начало.

Според правилниците на УЕФА тимовете трябва да бъдат на стадиона час и петнайсет минути преди началото на всеки двубой.

За да избегне подобен проблем със задръстване в Манчестър, този път Жозе Моуриньо реши да избере хотел на по-малко от половин миля от „Олд Трафорд” за отбора си. Въпреки това обаче клубният автобус отново е пътувал 45 минути до стадиона, заради задръстване. Този път обаче закъснението не се оказа фатално и срещата с Ювентус стартира навреме.