УЕФА разясни защо Лудогорец не попадна сред поставените в жребия на Шампионската лига за плейофната ѝ фаза. Европейската футболна централа наложи служебна загуба на Легия Варшава от Селтик. 

Поляците пуснаха в игра в последните десет минути футболиста Бартош Барашински, който обаче нямаше право да участва в този мач. Той имаше да изтърпява наказание, но въпреки това попадна не само в групата, но и на терена. 

Така на Легия е присъдена служебна загуба с 0:3 и така въпреки победата с 4:1 в първия мач, Селтик отпада след общ резултат 4:4. Иначе на терена извоюваната преднина за поляците беше 6:1 след смазващо превъзходство. 

"Трябва да ви съобщя, че след решение на Дисциплинарната комисия на УЕФА, Селтик е върнат в турнира и е поставен, като Лудогорец отива в урната на непоставените. Бартош Барашински от Легия нямаше право да участва, но той влезе в последните десет минути и затова УЕФА присъди служебна загуба на поляците."

"Така с общ резултат 4:4 Селтик продължава напред в плейофната фаза на Шампионската лига", обясни казуса генералният секретар на Европейската футболна централа Джани Инфантино.