Европейската футболна централа УЕФА няма да изважда тима на ЦСКА Москва от Шампионската лига, след като двама играчи на столичния тим се провалиха на допинг-тест.

Тази седмица тана ясно, че Алексей Березуцки и Сергей Игнашевич са дали позитивна допинг-проба след равенството 3:3 с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" в Шампионската лига.

Дуото бе наказано временно за всички мачове на своя тим и те не играха при снощната победа с 2:1 над Бешикташ, която осигури на московските "армейци" място на осминафиналите в лигата.

В германския шампион Волфсбург се надяваха ЦСКА да бъдат извадени от турнира, но от УЕФА разкриха, че руснаците няма да бъдат дисквалифицирани от тазгодишното издание на надпреварата заради инцидента.

Субстанцията, която Берецузки и Игнашевич са използвали, е от т.нар. "неопределени" стимуланти, което означава, че няма да има наказание за клуба от руската столица.

Клубният доктор на "армейците" е пропуснал да спомене, че двамата играчи са взимали лекраството судафед - лек против настинка и инфекция на гърлото, който съдържа псевдоефедрим - стимулант.

От 2004 година насам всички атлети, които са го използвали, са наблюдавани. От 1 януари този стимулант обаче влиза в списъка със забранени стимуланти на УАДА.