От УЕФА отхвърлиха молба от Международната федерация на професионалните футболисти (ФИФПро) да бъдат отменени наказанията на шест от звездите на Челси и Байерн за финала на Шампионската лига.

Бранислав Иванович, Рамиреш и Раул Мейрелеш от лондонския клуб получиха жълти картони във втория двубой срещу Барселона на полуфиналите, докато снощи Луис Густаво, Давид Алаба и Холгер Бадщубер бяха официално предупредени на „Сантяго Бернабеу“. Всеки един от тях получи автоматична санкция от един мач, но от ФИФПро поискаха наказанията им да бъдат отменени и шестимата играчи да се появяват на „Алианц Арена“ на 19 май.

Организацията на играчите посочва още, че УЕФА трябва да възприеме практиката на ФИФА, където получените жълти картони отпадат след четвъртфиналите. „Всеки, който направи грубо нарушение в полуфинала, трябва да бъде наказан с червен картон и да пропусне последния двубой. Обаче не е справедливо нарушенията, които са санкционирани с жълт картон, да водят до това даденият играч да пропусне финала“, каза говорителят на ФИФПро Саймън Баркър.

От УЕФА обаче категорично отхвърлиха възможността наказанията да бъдат отменени с думите, че „на този етап няма да променяме нищо, тъй като решения от тази величина не се взимат толкова бързо“.