Европейската футболна централа УЕФА може да извади Порто от Шампионската лига заради скандала с опит на купуване на съдии от преди четири години.

Местната федерация наказа тима с отнемането на шест точки през този сезон, заради опита за подкупване на съдии в сезона 2003/04 година. Наказанието не навреди на "драконите", които вече имаха огромна преднина пред Спортинг и станаха шампиони на Португалия.

Но УЕФА може да покаже по строги критерии и според неофициална информация може да извади шампиона на Португалия от Шампионската лига. До такова решение може да се стигне след като централата прегледа цялата документация по случая.

Уилям Галярд заяви: "По желание на УЕФА, португалския съюз ни даде цялата документация по случая с наказанието на Порто и нашата Дисциплинарна комисия я разглежда". От УЕФА все пак не дадоха срок за крайното решение, но когато комисията вземе решение, то ще бъде окончателно. Иначе, президента на Порто Да Коща бе наказан за две години, а още по-зле мина Боависта, чийто отбор бе изхвърлен във втора лига, след като бе доказана вината на тима за корупция.