Украинският Металист Харков бе изваден от тазгодишното издание на Шампионската лига след приключването на дисциплинарната процедура срещу тима, съобщават от УЕФА.

Апелативната комисия на централата разгледа внимателно документите по случая и реши да дисквалифицира украинците от турнирите на УЕФА за сезон 2013/2014 година. Клубът от Харков обаче има възможността да обжалва решението на европейската футболна централа пред Арбитражния спортен съд в Лозана. По-късно днес пък ще се събере специална комисия на УЕФА, в която влизат петима членове на Изпълкома на централата, които ще решат как точно това решение ще повлияе на схемата на най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Клубът на Металист, който завърши на второ място в украинското първенство, бе обвинен в манипулирането на резултата в двубой срещу Карпати, завършил при разгромното 4:0 и игран на 19 април 2008 година. Украинският отбор трябваше да премери сили с Шалке 04 в плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига, но сега е възможно немският клуб да се класира без да играе. /БГНЕС