По-малко от три месеца преди финала на Шампионската лига на стадион Лужники в Москва, УЕФА отново се опасява, че въпреки взетите мерки, отново ще има недостатъчно билети за всички желаещи да гледат двубоя за трофея.

През тази година 75% от пропуските за двубоя ще отидат за феновете, като двата финалиста в турнира ще получат по 21000 билета за своите привърженици, а 10500 билета ще се продават чрез сайта на европейската асоциация.

„75% ще отидат при феновете. През миналата година бяха само 65%” – заяви говорителят на УЕФА Уилям Галяр – „Не знам да има друго състезание в света, което гарантира толкова много билети за феновете, особено когато сравняваме със световните първенства или състезанията в миналото.”

„Не всички пропуски могат да отидат в двата клуба. Трябва да има билети за феновете от цяла Европа, също както и за московчаните, които биха искали да видят такъв престижен мач.”

„Знаем, че феновете на Ливърпул имаха проблеми миналата година, но не можем да преразпределяме билетите, които да дадени на клубовете участващи във финала.”

„Веднъж като дадем билетите на клубовете, те трябва да се заемат с разпространяването им. Ние не можем да идем в градовете и да започнем да ги продаваме.”

„Решихме да даваме финалите на стадиони с капацитет над 75000 места, въпреки че ще има някои изключения, защото не всички страни имат стадиони с такъв размер.”

„Ние обаче знаем, че това решава само част от проблема, тъй като дори да имаме стадион за 150000 зрители, пак нямаше да е достатъчен за всички фенове”, каза още говорителят на УЕФА за проблемите с недостатъчната бройка билети за финалите на Шампионската лига.