УЕФА очаква Дисциплинарната комисия да се произнесе по случая „Стяуа“, за да станат ясни окончателните списъци с отборите в евротурнирите. Това се разбира от изказването на генералния секретар на УЕФА Дейвид Тейлър пред румънския вестник „Проспорт“.

„Трябва да се действа бързо, защото много други отбори са свързани с решението на този казус. От днес случаят „Стяуа“ вече е на вниманието на Дисциплинарната комисия към УЕФА. Не мога да се произнеса, преди да стане ясна позицията на тази комисия. Мога да потвърдя, че заради корупция Порто е изваден от Шампионската лига, а ЦСКА София – заради липса на лиценз от страна на БФС, вследствие на финансови проблеми“, коментира Тейлър.

Президентът на УЕФА Мишел Платини добавя пред румънското издание, че УЕФА ще бъде изключително строга по отношение на случаите на корупция. Както е известно, Дисциплинарната комисия към Румънския футболен съюз отне 7 точки от актива на Стяуа в първенството по така наречения случай „куфарче“.

Португалските медии пък информират, че Порто възнамерява да обжалва пред Апелативната комисия изваждането си от Шампионската лига.