Наставникът на Висла Краков Робърт Мааскант изчетка сериозно българския шампион Литекс преди мача между двата тима тази вечер. Поляците имат удобна преднина преди реванша след 2:1 в първия мач в Ловеч. Двубоят от третия квалификационен кръг е от 21.30 часа на стадион „Хенрик Рейман” в Краков.

„Наясно сме, че мачът с Литекс е изключително важен за нашия клуб. Въпреки че ни чака труден мач, аз съм сигурен, че от утре ще мислим за четвъртия кръг на квалификациите на Шампионската лига. Отстраняването на Литекс ще ни даде възможност за европейски изяви до декември, а това ще бъде добре за полския футбол като цяло”, заяви пред местните медии Робърт Мааскант.

„Имам страхотно мнение за Литекс. Това е едни много добър отбор, особено в нападение. Затова няма да рискуваме с безразсъдни атаки. Ако българите ни нападат яростно, ние ще трябва да се защитаваме добре, да се борим за топката във всеки един момент”, разкри намеренията си за тактиката на своя тим холандския специалист.

„Ние имаме много добър резултат от първия мач, най-вече заради факта, че вкарахме два гола на терена на своя съперник. Независимо от факта, че ние сме в по-добра позиция ни очаква труден мач”, добави пред полските медии Мааскант.

„Не трябва да забравяме също така, че в събота имаме мач с Полония Варшава за първенството. Имаме двубои на всеки три дни и всеки иска да ни победи, но това е така щом сме Висла Краков. Всеки от моите футболисти пък иска да започва в стартовите 11. Този глад за игра, това съперничество е много хубаво нещо. Довечера аз ще избера обче най-добрите”, каза още холандецът.

"Подкрепата на феновете ни ще бъде нашето предимство. За разлика от първия мач в Ловеч, нашите привърженици са в състояние да вдигнат жесток шум и да ни помогнат с това. Ето защо аз съм доволен, че всички билети са продадени. Такава подкрепа е много важна в трудните моменти. Всеки от нас мечтае да участва в такива големи мачове”, завърши Робърт Мааскант.