Старши треньорът на Слован Братислава Самуел Словак говори пред журналисти преди утрешния двубой с българския Лудогорец в Шампионската лига. Той заяви, че има един специален играч на българския шампион, на когото трябва да се обърне специално внимание, но не пожела да каже неговото име. “Лудогорец е съставен от играчи от целия свят. Те имат много добри футболисти от Южна Америка, но ние не трябва да се притесняваме, защото имаме добри кадри. Слован разчита повече на футболисти от Словакия и това е отразява добре на колектива ни. Ние осъзнаваме силата на съперника, но искаме да победим. Този сблъсък има две части. Трябва да постигнем резултат, който ще ни даде предимство преди реванша. Трябва да действаме ефективно. Лудогорец има много добри индивидуалности. Те са успешен отбор”, каза Словак.

Той допълни, че в мача от първенство неговите футболисти са изпуснали много възможности и това не трябва да се повтаря.

“Всички са на разположение за утрешния мач. Изключение прави Соума, който тренира с нас едва от 2 дни и не е на 100% готов за игра”, допълни Словак.

Наставникът на словаците заяви, че според него многото промени в Лудогорец може би ще окажат негативно влияние върху отбора, но за него е по-важно как ще се представи Слован. “Знам, че в Лудогорец има футболисти, които вече не са в отбора, а други са наказани. Те обаче са заменени с други. Това може да е проблем за опонента ни, но ние трябва да си гледаме нашата игра. Трябва да обърнем специално внимание на един играч, но ще го запазя за себе си”, каза Словак.