Наставникът на Розенборг Кнут Тьорум напусна поста си само ден след сензационната победа с 2:0 над Валенсия в Шампионската лига.

Специалистът си тръгва по взаимно съгласие с ръководството на клуба и ще бъде заместен от Тронд Хенриксен. Той ще води норвежците до края на 2007 година.

Въпреки чудесния резултат, който отборът постигна снощи, Розенборг заема незавидната шеста позиция в норвежкото първенство.

„Напускам Розенборг след много положителни емоции”, коментира Тьорум, който пое тима временно през 2006 година и успя да го изведе до титлата в Норвегия преди да подпише постоянен договор.

„Опитах се да дам най-доброто от себе си, но класирането в лигата показва, че 2007 година не бе добра за клуба. Научих много през този период, но последните няколко седмици беше много трудно”, каза още специалистът.

От ръководството на клуба добавиха, че слабите резултати в първенството не се дължат единствено на Тьорум. „Не обвиняваме единствено треньора. Тьорум ни спаси миналата година и ние не сме забравили това ”, коментира президентът на клуба Свендсен.