Старши треньорът на Порто Витор Перейра смята, че отборът му е постигнал заслужена победа над Пари Сен Жермен в мача от група "А" на Шампионската лига. Португалците стигнаха до успеха с попадение на Джеймс Родригес в 83-ата минута и оглавиха еднолично класирането с пълен актив от 6 точки.

"Постигнахме заслужена победа. Владеехме повече топката и бяхме добре организирани. Създадохме достатъчно положения, но единственото, което не ми хареса, беше слабата реализация. Въпреки че атакувахме, бяхме надеждни и в защита. Естествено ПСЖ имаше две-три положения, но това е неизбежно в мачове на такова ниво. Като цяло обаче ние бяхме по-добри", каза Перейра.

"Изиграхме вълшебно първо полувреме. В него ни липсваше само гола. Стремяхме се към победата от първата до последната минута и попадението на Джеймс Родригес в края беше напълно справедливо. Сега имаме две победи от два мача и можем да дишаме по-спокойно", допълни той. Пари Сен Жермен пък допусна първо поражение за сезона във всички турнири.

"Да, загубихме за първи път през сезона, но в това няма нищо странно, защото играхме срещу много по-опитен съперник. Не съм особено доволен, защото не успяхме да покажем по-качествен футбол. Отборът ни е млад, а и Порто направи страхотен мач", каза Анчелоти.