Треньорът на Брюж - Карл Хуфкенс, предизвика своите футболисти да продължат да демонстрират жажда за победа в Шампионската лига, независимо че белгийският отбор вече е осигурил класирането си в следващата фаза на турнира.

Брюж има 10 точки от възможни 12 след първите си четири мача в група "B", като си гарантира участие на осминафиналите в най-престижния клубен турнир. В сряда вечерта белгийците се изправят у дома срещу Порто. 

"Тази кампания не е мечта, тя е реалност за нас", каза пред медиите треньорът, който пое поста в началото на сезона. "Вече изиграхме много мачове по начина, по който искам. И желанието ни е да продължим да го правим. Сега трябва да покажем глад и да продължим напред. Редица момчета все още имат шанс за участие на Световното първенство, така че трябва продължават да се показват в добра светлина", добави специалистът.

Брюж победи Порто като гост с 4:0 в средата на септември, но португалският клуб спечели два последователни мача в групата над Байер Леверкузен, за да заеме на второто място до момента.

"Те имат специален начин на игра и харесвам стила им. Ще бъде труден мач", каза треньорът. "Очаквам един нетърпелив Порто: те трябва да спечелят и да постигнат резултат." 

Хуфкенс забрани на играчите да обсъждат каквото и да било, освен да се опитват да спечелят мача.