Старши треньорът на АПОЕЛ Никозия Иван Йованович бе много щастлив след историческия успех на неговия отбор, който се класира на 1/4-финалите в Шампионската лига, отстранявайки Олимпик Лион.

„Това, че се класирахме сред осемте най-добри в Европа е фантастично. В началото на кампанията не сме си и представяли, че подобно нещо може да се случи. Когато обаче разполагаш с играчи с добри качества и те са уверени във възможностите си, мечтите могат да се превърнат в реалност“, заяви Йованович.

„Знаехме, че няма да е лесно, но играчите дадоха всичко от себе си. Доволен съм, че търсихме гола през всичките 120 минути и атакувахме при всяка възможност. Изключително съм щастлив, но тази победа принадлежи на футболистите и на феновете, които с подкрепата си ни помогнаха да стигнем дотук", допълни той.

Президентът на АПОЕЛ Фивос Еротокриту също не скри огромната си радост от успеха. „Това е фантастичен резултат. Отборът го заслужаваше. Стигнахме дотам, докъдето искахме. Вече сме сред осемте най-добри в Европа. Сега сме още по-уверени, че можем да се справим с всеки съперник, който ни се падне“, каза Еротокриту.