Бившият футболист на Барселона Тиери Анри се изказа ласкаво за звездата на тима Лионел Меси, който изнесе много силен мач снощи при успеха с 1:0 над Манчестър Сити в Шампионската лига.

„Блаугранас“ победиха с 1:0 на „Ноу Камп“ и отстраниха английския шампион с общ резултат 3:1. Меси се отчете с асистенция за победния гол, дело на Иван Ракитич, и беше тотално неуловим за съперниците си.

„Аз се натъжавам заради него, защото понякога хората се съмняват в него“, коментира Анри, който се подвизавал рамо до рамо с Меси. „Те се съмняват в него... Как можеш да се съмняваш в някого като него?“

„Той се издигнал на такова нищо, където за мен е невъзможно да повярвам, че хората имат претенции към него. Като гледам това, което прави, ние трябва да се радваме на този човек. Неговата игра е удоволствие.“

„Да, той има его. Разбира се, че има его. Мислите ли, че щеше да стигне дотук, ако нямаше? Егото не е лошо нещо. Да знаеш, че си добър – това ти е необходимо. Нека да бъдем честни. Той просто играе. Ако поискате от него да поиграете извън стадиона, той ще се опита да се забавлява, да покаже какво може и да бъде най-добрият“, завърши Анри.