Легендата на Арсенал Тиери Анри даде ценен съвет на англичаните преди утрешния им сблъсък с Барселона в 1/8-финалите на Шампионската лига. Бившият френски национал заяви, че отборът на Арсен Венгер ще трябва да се примири само с 30 процента притежание на топката и да забрави за стремежа си да диктува играта, ако иска да нарани каталунците.

Без съмнение актуалният носител на трофея в турнира е фаворит срещу „топчиите“, които трябва да преглътнат едни от основните си принципи в търсене на крайния успех. „Арсенал просто трябва да приеме, че ще има 30 процента владение върху топката и ще трябва да бъде максимално ефективен в периодите, когато я притежава“, коментира Анри, който е играл и за двата гранда.

„Целият тим трябва да се брани като колектив, а крилата ще трябва да се стегнат и да се отбраняват в собствената половина. Срещу Барселона много рядко получаваш шанс да играеш, затова трябва да си готов да жертваш част от атакуващата си игра – и у дома, и при гостуването (реваншът е на 26 март – б.р.).“

„Когато Арсенал държи топката, той трябва да бъде смел, да запази компактност, да играе на контраатака и да вкарва всеки път, когато влезе в наказателното поле. Не бива в никакъв случай да оставя централните си защитници без подкрепа и трябва да се погрижи за това Барса да печели топката чак дълбоко в собствената си половина. Ако им позволи да правят атака след атака в тяхната част от терена, то в един момент става невъзможно да се браниш“, заяви Анри.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS