Старши треньорът на ПСВ Айндховен е изправен пред тежката задача да мотивира своите играчи след поражението от Ливърпул в първия четвъртфинал от Шампионската лига.

Попадения на Стивън Джерард, Джон Арне Рийзе и Питър Крауч подпечатаха успеха на Ливърпул срещу холандския шампион. Допълнително усложнение за Куман е и контузията, която звездата на тима Джеферсън Фарфан получи в сухожилие на крака.

„Загубихме всякакъв стремеж за класиране на полуфинал,” заяви капитанът на ПСВ Филип Коку. „През първото полувреме се държахме в мача и имахме своите моменти, въпреки гола, който получихме.Но след почивката нямахме никакви аргументи. В Холандия никой не разполага с такива състави като на Ливърпул и Арсенал.”

Куман остана доволен от начина, по който отборът му започна мача, но призна, че първото попадение на Джерард е променило всичко – и се оплака от липсата на контузения защитник Алекс и нападателя Аруна Коне.

„Преди първия гол ние бяхме добре организирани и им позволихме малко положения,” заяви той. „Срещу Арсенал (в предишния кръг) ние разполагахме с най-добрия си възможен състав и нашият съперник не игра по възможно най-добрия начин.”

„На осминафиналите имахме и малко късмет, но днес направихме грешки, които нямаше как да не бъдат наказани. Отсъствието на таран в нападението направи нещата много трудни за нас, но очевидно ни липсваше и Алекс,” завърши Куман.