Старши треньорът на Аякс Ерик тен Хаг заяви, че е горд от представянето на отбора и от победата над Ювентус в Торино с 2:1 в четвъртфинална среща-реванш от Шампионската лига. Така грандът от Амстердам стана първият отбор, който стартира от квалификациите и достигна до полуфиналите на надпреварата, след като първата среща на "Йохан Кройф Арена" завърши 1:1. Холандците стигнаха до топ 4 на турнира за първи път от 1997 година, след като в предишния кръг отстраниха шампиона от последните три сезона Реал Мадрид след загуба с 1:2 като домакин и успех с 4:1 в реванша на "Сантиаго Бернабеу". 

"Мисля, че това е една незабравима нощ за Аякс, за играчите и за холандския футбол. Горд съм с момчетата. Елиминирахме още един от фаворитите. Надскочихме себе си и успяхме да го направим отново.  Ювентус беше малко уплашен и притеснен от нас, мисля, че това важи и за Реал Мадрид в предишния мач. Трудно се играе срещу нашия стил, разполагаме с много бързи и технични играчи, което затруднява съперниците да ни пресират добре.  На почивката уточнихме някои детайли, а през второто полувреме се отвориха пространства, които ни позволиха да атакуваме. Ювентус беше принуден да се защитава, имахме три-четири 100-процентова шанса, може би трябваше да вкараме по-рано, но едно статично положение ни донесе победния гол. Беше съвсем различно в сравнение с мача на "Бернабеу". В началото битката беше физическа, но ние бяхме добре организирани и издържахме на бурята. Имаше само две ситуации, в които не се справихме, при едната от които допуснахме гола. Приликата с мачовете ни с Реал Мадрид се състоеше в това, че не се възползвахме от шансовете си и не вкарахме повече попадения в Амстердам. Определено трябва да подобрим ефективността си в завършващата фаза", каза Тен Хаг. 

Аякс очаква на полуфиналите победителя от изцяло английския сблъсък между Манчестър Сити и Тотнъм, като лондончани имат преднина от 1:0 от първия мач като домакини.

"Пеп Гуардиола (мениджърът на Манчестър Сити) изповядва подобна философия на игра като мен. Ако играем така, както срещу Реал Мадрид и срещу Ювентус, можем да се чувстваме уверени срещу който и да е от двата съперника", каза Тен Хаг.