Тази вечер Селтик и Ювентус ще се изправят един срещу друг в един от първите 1/8-финални сблъсъци в Шампионската лига. Шотландският шампион е готов да приеме италианските си колеги, тъй като разчита на таен съветник – мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън.

Треньорът на „детелените“ Нийл Ленън разкри топлите си взаимоотношения с най-успешния британски наставник, които датират от спечелването на титлата в Шотландия през миналия сезон. Фъргюсън поздрави клуба от „Паркхед“ със специално писмо и оттогава, по думите на Ленън, често се отбивал.

„Той дойде през една неделя, когато посети семейството си тук“, обясни мениджърът на Селтик. „Фъргюсън седна при нас и два часа си говорихме за футбол. Неговите знания са невероятни и оттогава държим връзка.“

„Преди няколко седмици той посети един от мачовете ни. Прави го често, особено в Шампионската лига. През повечето време в групите играехме в един и същи ден и той ми пожелаваше успех, но също така споделяше интересна информация за бъдещия ни съперник“, продължи той.

„Съветът му към мен бе да следвам инстинктите си. Мениджърите са тези, които взимат решенията, независимо добри или лоши. Той ми каза също така, че не може футболист да стои по-високо от мениджъра, особено в Селтик или Манчестър Юнайтед“, завърши Ленън.