Германският гранд Байерн Мюнхен взе очаквана победа над Цюрих в първи мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Домакините се наложиха с 2:0 и почти направиха протоколен реванша след седмица в Швейцария.

Въпреки тоталното си превъзходство почти през целия мач, домакините успяха да се разпишат само на два пъти. Първо Бастиан Швайнщайгер откри в 8-ата минута, когато бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле и след центриране на Робен отляво с глава вкара за 1:0.

Самият Робен овенча добрата си игра с гол в 72-ата минута, след като получи топката на границата на наказателното поле, завъртя се и с мощен шут точно под гредата не остави шансове на вратаря на гостите.

С фрапантни пропуски се отличи другият нападател в тима на домакините Марио Гомес, който пропусна от прекрасни позиции. В последната минута на срещата гостите останаха и с човек по-малко на терена, след като Беда получи втори жълт картон.

Байерн е смятан за един от основните фаворити за спечелване на тазгодишното издание на турнира, имайки се предвид, че финалът в надпреварата ще бъде именно на клубния стадион „Алианц Арена” в Мюнхен.