Старши треньорът на Селтик Гордън Страхън сподели на пресконференцията след загубата с 2:3 от Барселона в първия 1/8-финален сблъсък между двата тима в Шампионската лига, че „каталунците” разполагат с най-добрата селекция в света.

„Имахме специален план и се опитахме да поставим Барселона под напрежение. В крайна сметка обаче спечели отборът, който успяваше да си подава по-добре. Няколко ненужни грешки ни костваха добрия резултат от този първи мач. Разочароващо е да вкараш два гола у дома и да не постигнеш победа. Мисля, че Барселона има най-добрата селекция в света. Времето ще покаже, дали те имат и най-добрия отбор. За да ги победим, трябваше 9 или 10 от нашите играчи да надскочат възможностите си, но това не се случи. Много от моите футболисти нямат необходимия опит, за да играят на този етап в Шампионската лига, но понякога човек просто трябва да се хвърли в студената вода. Искахме да направим нашата си игра, да отбележим гол, но оставихме много свободни пространства. Много от играчите ми не се намираха в топформа, за да победят отбор като Барселона. Не искам да изтъквам индивидуалните грешки,” заяви наставникът на „детелините”.

„Отиваме в Барселона и ще направим всичко по силите си за един добър резултат, но по-важното е да съберем ценен опит за бъдещето и да изградим един по-добър отбор. Горди сме, че стигнахме до този етап от надпреварата. Вкарахме 2 гола срещу един от най-добрите отбори в света и сега ще се опитаме отново да отбележим попадения в Барселона”, заяви след мача на „Паркхед” Гордън Страхън.