Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов сподели преди мача срещу Галатасарай в мача от Шампионската лига а на „Тюрк Телеком Арена“, че самият той не е вярвал, че тимът му ще има три спечелени точки до този момент.

„Нашият отбор ще се опита да хване последния самолет за Европа“, сподели Станимир Стоилов на пресконференцията преди двубоя.

Наставникът каза още, че неговият отбор е постигнал повече от това, което е очаквал в този турнир.

„Ако преди мачовете с Бенфика, Галатасарай и Атлетико Мадрид някой ми беше казал, че ще спечелим три точки в тази група, щях да го нарека прекалено голям оптимист. Но съм изключително доволен от постигнатото. Астана игра на едно съвсем различно ниво за този отбор“, коментира Станимир Стоилов.

Станимир Стоилов

източник: Gong.bg, Ивайло Йовчев

„Няма значение, че треньорът на Галатасарай е сменен. Сегашният наставник е отличен треньор, който има изключително добра визитка. Ще бъде труден мач“, добави треньорът на Астана.

Станимир Стоилов коментира още, че не обича толкова дълги почивки. Тимът му не е играл официален мач повече от 10 дни след двубоя с Бенфика. Въпреки това, Стоилов не крие, че се надява тимът да покаже същото равнище като до този момент в Европа.

Станимир Стоилов

източник: Gong.bg, Ивайло Йовчев

„Двата отбора Галатасарай и Фенербахче са изключително популярни в Казахстан. Сега ни предстои тежък мач и се надявам да излезем с чест от срещата“, добави Станимир Стоилов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS