Стяуа, Динамо Киев, Фенербахче, Аалборг и Базел си осигуриха място в груповата фаза на Шампионската лига. И петте тима постигнаха победи днес и отстраниха своите съперници.

Стяуа се наложи с 1:0 над Галатасарай, и с общ резултат 3:2 продължава напред. След 2:2 от първата среща в Турция, румънският състав се нуждаеше само от реми с по-малко попадения, за да се класира. Домакините предоставиха инициативата на турския тим и Нонда, и Арда пропуснаха добри положения пред вратата на Стяуа. Румънските футболисти от своя страна разчитаха предимно на контраатаки и се стараеха да не допуснат гол.

Второто полувреме започна перфектно за Стяуа, като в 53-та минута Артуро пропусна от чиста позиция. В 57-та домакините стигнаха до гол, след като перфектно подаване на Тожа стигна до Николица и той хвърли трибуните на „Генчеа” в екстаз. Въпреки протестите на гостите, че Николица е бил в засада, страничният рефер присъди гола за редовен.

Голът скова краката на турските футболисти и техните действия станаха изключително предвидими. Единствените минути, в които Галатасарай доминираше, бяха тези около 75-та, когато Арда надбяга защитата на Стяуа, но пасът му бе блокиран. Така в крайна сметка домакините заслужено се класираха напред, тъй като се защитаваха по-умело и контраатакуваха изключително опасно.

Попадения на Сентюрк и Алекс в 28-та и 58-та минута класираха Фенербахче за следващата фаза на Шампионската лига. Турският тим победи с 2:1 Партизан и с общ резултат 4:3 продължава в групите.

Останалите резултати от изиграните до момента срещи:

Динамо Киев – Спартак Москва 4:1

Каунас – Аалборг 0:2

Базел – Витория Гимараеш 2:1