Старши треньорът на Шалке 04 Хууб Стевенс беше разочарован от пропуснатата победа срещу гостуващия Монпелие в мача от втория кръг в група "Б" на Шампионската лига. Германците допуснаха гол в последната минута, с което съперникът стигна до крайното 2:2, въпреки че французите играха почти цялото второ полувреме с човек по-малко заради червен картон на Гари Бокали.

"Трябваше да решим мача много по-рано с оглед на положенията, които създадохме. Трябваше да спечелим, но когато не реализираш възможностите си, дори срещу 10 души може да имаш проблеми. Загубихме две точки, но все пак имаме четири, така че не е станало нищо страшно", коментира Стевенс. "Имахме числен превес, но въпреки това, прекалено често им позволявахме да ни контраатакуват и в края бяхме наказани. Проблемът ни беше, че трудно се организирахме, след като губехме топката. Те имаха и доста късмет, защото стреляха два пъти към нашата врата от границата на наказателното поле и вкараха два гола", допълни той.

Наставникът на Монпелие Рене Жирар пък не спести похвали към играчите си, след като отборът взе първа точка при дебюта си в Шампионската лига. "Горд съм с играчите, точката е заслужена. 11 срещу 11 щеше да Бъде различно. Радвам се, че запазихме шансове и историята ни в Шампионската лига продължава. ТРябва да вярваме и да се борим до края. Шалке ни подцени и си плати", каза Жирар.