Отборите на Зенит и Порто завършиха 1:1 в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Двата тима си размениха по едно полувреме, като преди почивката гостите от Португалия диктуваха събитията. След почивката руският състав се съвзе и въпреки усилията, които хвърли не успя да спечели мача.

И двата гола паднаха през първото полувреме чрез Лучо Гонсалес и Хълк, а бразилският национал пропусна да донесе успеха на своите от дузпа.

След равенството статуквото в потока се запазва. Зенит остава на второто място в групата с 5 точки, докато Порто е с една по-малко. По-късно играят лидерът Атлетико Мадрид и аутсайдерът Аустрия Виена.

Порто поведе в резултата в 23-та минута на срещата. След центриране отдясно, непокритият Лучо Гонсалес засече с глава за 1:0.

Само 5 минути по-късно обаче играчите на Лучано Спалети изравниха. Защитата на гостите сбърка в наказателтното поле, където Хълк се оказа най-съобразителен, успя да възползва от неразбирателството и вкара за 1:1.

В 51-та минута главният рефер посочи бялата точка в полза на домакините от Санкт Петербург. Елтон обаче успя да спаси слабия удар по земя на Хълк.

В 88-та минута спорно положение в наказателното поле на Порто разгорещи домакините, но реферът не посочи втори 11-метров удар.

Временно класиране в Група G:

1. Атлетико Мадрид 3 мача, 9 точки

2. Зенит 4, 5

3. Порто 4,4

4. Аустрия Виена 3,1