Продажбата на билетите за финала на Шампионската лига приключи по-рано днес. Тази година последният мач на турнира ще се проведе на 21 май, на стадион „Лужники” в Москва.

От 28 февруари до 19 март феновете можеха да подадат заявка в централата на УЕФА за пропуски. Желанията на привържениците се приемаха само в интернет сайта на централата, по електронен път. Следващият етап, който ще определи печелившите, е лотарията. Тъй като заявките многократно надхвърлят общия капацитет на стадиона в Москва, организаторите са решили да определят зрителите чрез жребий, но според регламента един човек е можел да подаде заявка само за два билета.

Резултатите от лотарията ще станат известни на 2 април, а от средата на следващия месец пропуските ще бъдат доставени до техните притежатели.

Всички заявки ще бъдат щателно прегледани, за да не бъдат допуснати лица на финала, на които е забранено да посещават футболни двубои, съобщава официалният сайт на УЕФА.

Вместимостта на „Лужники” е 69 500 души, като 75% от тях са предназначени за феновете. Всеки от отборите-финалисти ще получи по 21 хиляди. 10,5 хиляди са за привържениците от цял свят, като от тях 51% са за домакина – Русия.

Оставащите 25% от билетите ще бъдат разпределени в т.нар. „Семейство на УЕФА”, в което влизат членовете на УЕФА, както и оргазнизационния комитет, националните федерации и спонсорите.

Установени са три ценови категории. Първата – 200 евро – за най-хубавите места, втората – 140 евро и третата (местата зад двете врати) – 80 евро.

При поръчката на билетите ще се включват и пощенските разходи. Ако ценната хартийка трябва да бъде доставена в Русия, тази допълнителна цена, която оскъпява билета е 10 евро, за страните в Европа – 30 евро, и извън пределите на Стария континент – 40 евро.

Заплащането може да стане само чрез кредитна карта. Доставката на билетите ще бъде осъществявана само чрез компанията DHL, като това ще стане най-вероятно в средата на април и не по-късно от 1 май.