Много спорна дузпа донесе победата с 1:0 на Ювентус срещу Монако в първия четвъртфинален сблъсък в Шампионската лига между двата тима. Артуро Видал реализира единствения гол в 57-ата минута от 11-метров удар, отсъден за нарушение на Рикардо Карвальо, което обаче бе извън наказателното поле. Минималната разлика оставя интригата жива преди предстоящия следващата сряда реванш в Монако.

Българската звезда на „монегаските“ Димитър Бербатов бе оставен на резервната скамейка като влезе в игра в 71-ата минута и малко след това пропусна да изравни след опасен изстрел с глава.

Старши треньорът на гостите Леонардо Жардим реши да заложи единствено на намиращия се в отлична форма Антони Марсиал в предни позиции и така остави Берба на пейката. 

За Юве Андреа Пирло се завърна в титулярния състав за първи път след контузията, която получи през февруари. Андреа Барзали остана на пейката, а Масимилиано Алегри заложи на схема 4-3-1-2.

Домакините упражниха натиск в първите минути на мача, но той донесе единствено няколко удара към вратата на Субашич, който не бе затруднен особено.

Първото по-сериозно положение обаче се откри пред Монако. В 10-ата минута Ферейра-Караско се озова в наказателното поле и стреля опасно, но Буфон отрази изстрела му, както и този минута по-късно.

Последваха около 25 минути на равностойна игра, в които гостите пък демонстрираха, че са много опасни на контра атака. Двата отбора често отправяха изстрели към своите врати, но без да сътворят нещо особено.

В последните няколко минути на първата част отново Ювентус бе по-добрият отбор на терена. В добавеното време се стигна и до най-чистото положение за първата част. В него Карлос Тевес намери с великолепен пас Артуро Видал в наказателното поле, но от отлична позиция перуанецът стреля над вратата.

По подобие на първото полувреме, началните минути на второто бяха за "бианконерите", но Монако бе отборът, който първи стигна до опасност. Влезлият като резерва Бернардо Силва стреля много опасно от десетина метра, но Буфон изби в корнер.

Минута по-късно обаче съдията Павел Краловец отсъди доста спора дузпа в полза на Ювентус. Алваро Мората се втурна към отправена към него топка, когато бе фаулиран от Рикардо Карвальо и падна в наказателното поле. Повторенията обаче показаха, че нарушението е извън границата на наказателното поле. Гостите протестираха бурно, но решението бе факт, а Артуро Видал материализира 11-метровия удар с фантастично изпълнение от бялата точка.

В 71-ата минута най-сетне в игра влезе Димитър Бербатов, който замени Андреа Раджи.

Само секунди по-късно Берба можеше да реализира гол, но сантиметри го лишиха от това да се превърне в герой за "монегаските". Той засече с глава центриране от корнер, но топката не пожела да попадне във вратата.

До края на мача Монако не успя да упражни някакъв натиск пред вратата на съперника си. Ювентус пък не търсеше особено усилено второ попадение и в крайна сметка двубоят завърши с минимален успех на италианския гранд.

Така интригата се запази за реванша, който е следващата сряда /22 април/ на стадион "Луи II" в Княжеството.

Вижте как се развиваше мачът минута по минута в нашата рубрика "Директно" ТУК!

Ювентус - Монако 1:0

1:0 Видал - дузпа 57'

Ювентус: Буфон, Лихщайнер, Бонучи, Киелини, Евра, Видал, Пирло (74' Барзали), Маркизио, Перейра (87' Стураро), Тевес, Мората (83' Матри)

Монако: Субашич, Фабиньо, Курзава, Абденур, Карвальо, Раджи (71' Бербатов), Дирар, Жоао Моутиньо, Кондогбиа, Ферейра-Караско, Марсиал (87' Матеус Карвальо)