Старши треньорът на Рома Лучано Спалети заяви, че отборът му се намира в чудесно настроение преди реванша с Арсенал от Шампионската лига. „Джалоросите” загубиха с 0:1 в Лондон, но утре ще имат домакинско предимство на Стадио Олимпико, за да обърнат развоя на събитията.

„Със сигурност това е една фундаментална фаза в нашия сезон,” обяви Спалети на пресконференцията преди мача. „Ще подходим към този мач много надъхани, аз имам вяра в момчетата, защото те винаги са отговаряли на моите очаквания. Това ни дава увереност и спокойствие.”

Спалети има доста причини да не е уверен и спокоен, тъй като листата с контузените в състава му е много сериозна. „Ще трябва да почакаме до утре, за да знаем с точност каква е ситуацията с контузиите,” обясни наставникът. „Състоянието на Тоти ще бъде много внимателно преценено утре, не само заради него самия, а и заради целия тим. Не искам да рискувам като развалям баланса на състава, а трябва да имам предвид все пак, че този сблъсък може да се реши с продължения. В нашата страна мачовете следват един след друг, а напрежението не помага.”

Лучано Спалети не пожела да разкрие с каква система смята да излезе. „Имам план в главата си, но също така имам и план Б, който може да влезе в употреба по време на мача,” каза той. „Най-важното е, че за да победим Арсенал, трябва да сме внимателни с техните набези по крилата. Арсен Венгер е много добър треньор и знае как да води отбора си и да му внуши нужната психологическа нагласа. Що се отнася до възрастта, ние имаме малко повече опит от тях, но те са много силни и мотивирани.”