Най-ценният европейски клубен трофей - купата на Шампионската лига вече пътува към София. Привържениците на футбола у нас ще могат да зърнат, бленуваната от мнозина футболисти титла на 17 и 18 октомври, когато тя ще бъде изложена пред Народния театър „Иван Вазов” в столицата.

София е последната спирка за трофея от уникалната обиколка на Стария континент, която е организирана от основния спонсор на Шампионската лига „УниКредит Груп”. До този момент купата бе изложена последователно в Милано, където начало на тура дадоха звездите на европейския футбол Луиш Фиго и Франко Барези, Загреб, Букурещ и Будапеща, като по официална статистка на спонсора, трофеят е видян от над 60 000 души.

Купата ще пристигне на българска територия на 14 октомври, като първи възможността да я видят ще имат жителите на град Русе, където ще остане в продължение на два часа – от 11:00 до 13:00 часа, след което ще продължи по пътя си към София.

Обиколката преминава при безпрецедентни мерки за сигурност. Купата пътува в огромен прозрачен сейф, инсталиран върху специално пригодения за тази цел камион. Поради очаквания голям интерес, влизането в шатрата, която ще бъде издигната пред Народния театър „Иван Вазов”, ще става през две ленти. Най-запалените фенове могат да си осигурят влизане през лентата за по-бърз достъп (VIP вход) като се регистрират на специално създадения за обиколката на Купата сайт be-part-of-it.unicredit.eu. Часовете за достъп до купата на 17 и 18 октомври, са както следва : 17 октомври от 12:00 до 20:00 часа и 18 октомври от 9:00 до 21:00 часа.

Обиколката на трофея, който в края на сезона ще стане притежание на победителя в Шампионската лига, ще продължи догодина, в нови пет държави, в които финансовата групировка „УниКредит” има свои представителства.