Бразилската звезда то близкото минало Кафу, посланикът на УниКредит Груп Луиш Фиго и бившият нападател на Байерн Мюнхен Джовани Елбер дадоха старт на втората обиколка на Купата на Шампионската лига.

Турът е организиран за втора поредна година от генералния спонсор на УЕФА Шампионска лига. Както е известно, през изминалия сезон, възможност да зърнат Свещения граал имаха и привържениците на футбола в България, където завърши първата по рода си обиколка.

Едно от най-ценните футболни отличия бе представяно днес в Мюнхен, където довечера ще се играе двубоя от Шампионската лига между Байрн Мюнхен – Рома. Трофеят ще остане в града през следващите пет дни преди да продължи по пътя си на Стария континент. Освен в Мюнхен, Купата ще бъде изложена още в Прага, Братислава, Варшава и Виена.

На официалната церемония по представянето на Купата участваха заместник кметът на Мюнхен Хеп Монацедер, както и директорът на отдел Маркетинг в УЕФА Гай-Лорен Епстейн.

Португалската легенда Луиш Фиго сподели: „За мен е по-лесно да играя футбол, отколкото да съм тук пред вас в този момент. Много съм горд да бъда част от това семейство на Шампионската лига. Мисля, че тази инициатива с обиколката е фантастична и дава възможност на много хора да се докоснат до този трофей.”

Фиго също даде и прогнозата си срещата между Байерн и Рома тази вечер. Според Фиго, довечера феновете ще видят много голове, но в крайна сметка двубоят ще завърши наравно 3:3.