Полузащитникът на Барселона Хавиер Масчерано стои в основата на спасената от Марк-Андре тер Стеген дузпа в снощния осминафинален реванш срещу Манчестър Сити в Шампионската лига.

Каталунците победихас 1:0 на свой терен и с общ резултат 3:1 от двата мача продължиха напред. Последните минути на мача обаче можеха да не бъдат така спокойни за „блаугранас“, след като съдията сбърка и даде несъществуваща дузпа за англичаните след интервенция на Жерар Пике срещу Серхио Агуеро. Именно аржентинецът се зае с изпълнението, но вратарят на Барса успя да отрази.

Впоследствие се оказа, че германецът е получил помощ от Масчерано, който е наясно с навиците на Кун Агуеро от бялата точка. „Помислих си за Световното първенство, когато Агуеро изпълни дузпа. Усетих, че той може би ще бие в тази посока и посочих на Тер Стеген. Заслугата, че спаси, обаче си е само негова“, коментира халфът на Барса.

Самият Тер Стеген призна, че е получил съвет и от Рафиня Алкантара, който впоследствие се оказал грешен. „Масчерано ми каза, че Агуеро ще бие вдясно, а Рафния твърдеше обратното. В крайна сметка аз взех решението, но помощта беше добре дошла“, добави стражът.