Шампионът на Чехия Славия Прага направи първата стъпка към класиране за груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2019/2020. Навън командата на Индрич Трипсовски успя да удари румънския първенец ЧФР Клуж с 1:0. Крайният резултат можеше да бъде по-различен, ако вратарят на гостите Ондрей Коларж не бе отразил дузпа към края на срещата.

Мачът през цялото време беше доста равностоен и след ранни пропуски в двете посоки Славия поведе след 28 минути игра. Това се случи след изпълнение на ъглов удар, който доведе до това, че топката попадна у Лукас Масопуст и той не сбърка с далечния си изстрел – 0:1.

ЧФР Клуж оттам насетне натисна много сериозно. През втората част напорът на домакините беше повече от осезаем. Така се стигна до дузпата в 78-ата минута, отсъдена за нарушение на Питър Олаинка. Отсъждането беше потвърдено и чрез ВАР, ала бившият футболист на Олимпик Марсилия Билел Омрани се провали при удара от бялата точка. Вратарят Коларж предугади посоката и плонжира вляво, за да избие акробатично.

Пропускът имаше опустошителен ефект върху увереността на румънците и Славия Прага без проблем опази преднината си до края. Това поставя чехите в много силна позиция за реванша, който ще се играе на 28 август.