Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне очаква тежък мач като гост на Ювентус в последния кръг в група "А" на Шампионската лига.

Атлетико победи с 1:0 Ювентус като домакин и вече си осигури класиране на осминафиналите в турнира. Италианците обаче се нуждаят поне от равенство, за да продължат напред.

"Ювентус е много силен на собствения си стадион", каза Симеоне на пресконференция преди мача в Торино.

"Играем срещу велик клуб, със страхотни футболисти, и няма да има друг мач като този. Ще е решаваща среща за първото място, и освен това за класирането изобщо, защото при загуба, Ювентус може да не продължи," заяви Симеоне.

Наставникът обърна и специално внимание на Андреа Пирло: "Първо, той е фантастичен играч. Трябва да внимаваме с него, защото той мисли изключително бързо. Брилянтен е и на преки свободни удари, и затова ще го следим изкъсо."

Симеоне има своя опит на Апенините, като треньор на Катания през 2011-та, макар и за кратко. "Мисля, че престоят в Катания бе най-важният в кариерата ми. В италианския футбол треньорите често променят схемата в движение, в хода на мача, ако нещо се обърка. В Испания това става по-рядко. Тук в Италия е много по-сложно за треньорите, и определено в мен има много италиански футбол," обясни Диего Симеоне, играл и за Интер, Лацио и Пиза в активната си кариера.