Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне сподели след драматичната загуба с 0:1 от Реал, че играчите му не са виновни за поражението.

За втора поредна година "дюшекчиите" преклониха глави пред градския си съперник след поражението с продължения във финала миналия сезон, но според Симеоне феновете на Атлетико трябва да се гордеят с отбора си.

"Горд съм да работя с тези футболисти. Щастлив съм, че разполагам с отбор като този, който имаме. Напълно се идентифицирам с тяхната работа", сподели Симеоне след двубоя.

"Клубът излиза по-силен. Ние сме сред топ 8 на Европа, което не е лесно. Ако момчетата дават всичко от себе си, както го направиха днес, казвам на феновете на Атлетико Мадрид, че трябва да са щастливи и горди от играчите, които имаме."

След отпадането в Шампионската лига, сега фокусът на Симеоне и Атлетико ще се насочи към осигуряване на място в турнира и през следващия сезон. В момента тимът е трети с 4 точки пред Валенсия.

"Целта е тази, която винаги сме имали. Спечелихме Суперкупата в началото на сезона и трябва да го затворим с третото място, което очевидно е това, от което се нуждае клубът."