Отборите на Слован (Братислава) и Йънг Бойс завършиха 0:0 в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Срещата в словашката столица не предложи зрелище. Головите положения бяха малко и нито едно от тях не доведе до попадение. Българският национал Васил Божиков беше сред най-добрите в редиците на домакините.

Слован се измъчи в предишния кръг с Шамрок Роувърс и продължи напред благодарение на гола на Владимир Вайс четвърт час преди края на реванша в Ейре. За формата на Йънг Бойс можеше да се съди само по резултатите в контролите. В последните две от тях тимът от Берн победи с 2:0 Фейенорд и направи 2:2 със Страсбург. 

Божиков изведе домакините с капитанската лента и имаше доста важни намеси срещу двамата нападатели на гостите Теосон Сибачу и Феликс Мамбимби. Йънг Бойс доминираше до почивката, но калният терен на няколко пъти изигра лоша шега на футболистите в жълто-черно. Тези на Слован атакуваха рядко и не отправиха нито един точен изстрел през първите 45 минути.

В началото на второто полувреме Вайс предизвика голямо разбъркване в наказателното поле на Йънг Бойс, но швейцарците оцеляха. В 55-ата минута в игра за гостите влезе националът Кристиан Фаснахт, който игра на Евро 2020. Божиков получи разтежение малко преди края на мача, но успя да го доиграе. Въпреки доброто представяне днес, Слован ще има много трудна задача в реванша в Берн.