Немският полузащитник на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер смята, че най-важното е отборът му да премине първите 20 минути от реванша срещу Реал в Мадрид, без да получи попадение, за да има шанс да отстрани испанския гранд.

Швайни призна, че Байерн трябва да се справи с първоначалната „буря“ на „Сантяго Бернабеу“, за да може да смълчи феновете на Реал, и след това да победи съперника.

„Баварците“ водят с 2:1 след първия мач в Мюнхен, и Бастиан е наясно, че момчетата на Жозе Моуриньо ще се хвърлят с всички сили в първите минути.

„Трябва да ги спрем. Особено в първите 20 минути, когато публиката ще се опита да създаде адска атмосфера за нас,“ коментира халфът.

„Мачове като този винаги са черешката на тортата на сезона за мен,“ обясни още 27-годишният играч относно собственото си състояние, след като лекуваше контузии в последните месеци. „Бях контузен, и тези срещи ме мотивират да се възстановя максимално бързо. Чувствам се все по-добре. 90-те минути, които изиграх срещу Бремен ми помогнаха. Чувствам се напълно здрав.“