Шампионът на Хърватия Динамо Загреб ще играе за седми път в груповата фаза на Шампионската лига. Тази вечер отборът на Ненад Виелица стигна до равенство 1:1 в Норвегия срещу местния Розенборг. Бабайе Акинтола откри за домакините в 11-ата минута, но Амер Гояк, в 71-ата, успя да възстанови равенството.   

Първата опасна ситуация дойде в 9-ата минута, когато Торе Регинусен стреля отблизо с глава, но не успя да насочи топката във вратата. В 11-ата минута домакините откриха резултата . След центриране отляво Мике Йенсен отправи удар, който бе спасен от вратаря Доминик Ливакович. Топката обаче се отби в гредата и попадна в краката на Бабайе Акинтола, който не сгреши на опразнената врата. В 30-ата минута Самуел Адегбенро отправи мощен изстрел, който бе отразен от вратаря на гостите. Чак в края на първото полувреме хърватите се окопитиха и Емир Дилавер стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря Андре Хансен.

В 54-ата минута Розенборг претендираше за дузпа за нарушение срещу Александър Сьодерлулнд в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията. Четири минути по-късно Андерс Конрадсен стреля с глава, но над вратата. Малко след това домакините отново претендираха за наказателен удар за игра с ръка на защитник на Динамо, но отново нямаше отсъдена дузпа, а от повторенията се видя, че това е правилното решение.

Така се стигна и до 71-ата минута, когато противно на очакванията, се стигна до изравняване на резултата. Амер Гояк напредна с топка в крака и с прецизен и силен изстрел вкара страхотен гол.

До края на срещата не паднаха нови голове и така Динамо стана третия балкански отбор, който ще играе в групите на Шампионската лига, след Цървена звезда и Олимпиакос, които победиха Краснодар след обрат с 2:1.

Данил Уткин откри за руснаците в 10-ата, а само минутка по-късно Юсуф Ел Араби възстанови паритета. Отново той, в 47-ата минута донесе победата на своя тим и така с общ резултат от 6:1, гърците се класираха за тазгодишното издание на Шампионска лига. Розенборг и Краснодар ще продължат европейското си участие, но в Лига Европа.