Динамо Загреб ще трябва доста да се потруди, за да стигне до третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където най-вероятният съперник би бил Лудогорец. "Модрите" завършиха наравно 2:2 у дома със северномакедонския Шкупи Скопие в първи квалификационен мач от турнира. В същото време разградчани разбиха Шамрок Роувърс с 3:0 на "Хювефарма Арена" и са с единия крак в следващия етап. 

Двубоят на "Максимир" започна кошмарно за домакините. В 25-ата минута Шкупи излезе напред в резултата. Фреди Алварес намери Кевен в наказателното поле и бразилецът отблизо направи Доминик Ливакович безпомощен. 

В края на първата част Динамо успя да изравни. Мохарами с центрира прецизно в наказателното поле и Ариан Адеми с глава от точката на дузпата беше точен за 1:1. Четири минути преди края на мача Адеми се превърна в асистент за Бруно Петкович, който с удар отблизо в десния ъгъл изведе домакините напред в резултата. 

Възпитаниците на Анте Чачич обаче бяха попарени с изравнителен гол в 89-ата минута. Пепи Горгиев се превърна в асистент за Реналдо Сефас, а футболистът от Ямайка порази целта за крайното 2:2.