Легендата на Барселона Шави Ернандес е категоричен, че каталунците са фаворит да спечелят всички трофеи в края на сезона и да повторят постижението си от миналата кампания.

„Много съм щастлив в Доха. Семейството ми също е много щастлив и успяхме да се адаптираме към новия начин на живот“, коментира Шави.

„Гледах и двамата мача срещу Арсенал. Барселона се представи на много силно ниво. Мисля, че Барса е фаворит да спечели абсолютно всички трофеи в края на сезона и да направи требъл. Разбира се в Шампионската лига ще бъде много трудно, но и в тази надпревара те са с най-големи шансове да триумфират. Мисля, че в момента те са просто на по-високо ниво от всички останали“, добави бившият капитан на каталунците.

„Винаги искам Барселона да играе силно и да побеждава. Аз съм много щастлив, че мога да се наслаждавам на силната игра на тима. Представянето на Барселона е стратосферно ниво. Барселона е големият фаворит. Това е най-силният отбор в днешно време. Барселона играе на брутално ниво.“

„Има разлики от стила налаган сега от Луис Енрике и този, които преди практикуваше Хосеп Гуардиола. Сега Барселона доминира в повече аспекти от играта. При Пеп имаше една много силна страна и по-строг стил. Сега Барселона си позволява дори да играе на контраатака“, каза още Шави Ернандес.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS