От тази вечер футболът на Стария континент няма да бъде същият, а причината е проста – Шампионската лига се завръща. Бляскава, престижна, магнетична, динамична, изпълнена със серия загадки, най-комерсиалната футболна надпревара е готова да предложи нова порция футбол на космическо ниво на запалянковците.

Точно в 21.45 часа ще прозвучат първите съдийски сигнали на 8 мача, с които ще се постави началото на ново грандиозно шоу. Отборите от 4 групи тръгват по своя път към бленувания трофей, чийто последен притежател е Байерн Мюнхен.

Баварците също стартират тази вечер. С нов треньор (Хосеп Гуардиола) и с големи надежди европейските клубни шампиони приемат на своя „Алианц Арена“ руския гранд ЦСКА Москва, а ние се надяваме на терена в игра за московчани да се появи футболист номер едно на България за отминалия сезон Георги Миланов.

Един двубой обаче безспорно ще прикове вниманието на футболните фенове: Галатасарай – Реал Мадрид е среща, която може да поднесе много изненади, най-малко заради това, че „лъвовете“ и „кралете“ се срещнаха през пролетта на четвъртфиналите на същата надпревара. Турският гранд отпадна, но не се даде без бой и създаде серия трудности на именития си съперник. А какво са приготвили сега Фатих Терим и компания на „балета“ ще разберем само след няколко часа.

Същевременно, Манчесър Юнайтед приема Байер Леверкузен, а Сити гостува на Виктория Пилзен. От своя страна, италианският шампион Ювентус ще направи визита на ФК Копенхаген.

Ето и всички двубои за тази вечер:

Група А:

Манчестър Юнайтед – Байер Леверкузен

Реал Сосиедад – Шахтьор (Донецк)

 

Група В:

Галатасарай – Реал Мадрид

ФК Копенхаген – Ювентус

 

Група С:

Бенфика – Андерлехт

Олимпиакос – Пари Сен Жермен

 

Група D:

Байерн Мюнхен – ЦСКА Москва

Виктория Пилзен – Манчестър Сити

Срещите са с начален час 21.45.