Украинският шампион Шахтьор (Донецк) ще играе домакинските  си мачове от Шампионската лига през новия сезон 2014/2015 на стадиона в Букурещ, събщи председателят на Лицензионната комисия на украинската федерация по футбол Игор Гатаулин през gazeta.ua. 

"Официално решение за всички отбори от размирните източни региони по повод мястото на провеждане на домакинствата им Европа все още не е взето. Но ние не можем да предложим отборите от Донбас да играят на своите стадиони до окончателното урегулиране на политическите събития. За Шахтьор все пак има решение и то е да играят мачовете си на Национал Арена в Букурещ, каза още чиновникът от ФФУ. 

"Въпреки че Ринат Ахметов иска срещите да се играят в Донецк, аз мисля това за нереална възможност. Самият Ахметов също го знае много добре, но го казва, за да поддържа висок духа на феновете. Всички знаем, че в момента това е нереално, каза още той и добави, че по-подробна информация ще бъде разпространена другата седмица. 

Преди няколко дни пък самият Ахметов в нарочно изявление обяви, че няма никакво намерение да спира издръжката на Шахтьор или да закрива клуба. "Шахтьор го е имало и ще го има винаги. Феновете да са спокойни, нямам намерение да изпусна клуба от ръцете си, каза още той. /БТА