Носителят на Купата на УЕФА за два поредни сезона Севиля отбеляза първите си голове в групите на Шампионската лига. Испанският тим се наложи с 4:2 над Славия Прага. В първата среща Арсенал победи с категоричното 3:0 андалусийци, които се реваншираха във втората си среща от Група Н.

Головата сметка откри Фредерик Кануте още в 8-та минута, въпреки че останаха съмнения дали последен с топката не е играл неговият съотборник Луис Фабиано.

Изравнителното попадение дойде след около десет минути благодарение на Пудио, който отбеляза с удар от края на наказателното поле на Севиля. В 27-та минута обаче домакините отново върнаха радостта по трибуните на собствения си стадион. Фабиано преодоля защитата на Славия Прага и прати неспасяемо топката в мрежата.

През второто полувреме възпитаниците на Хуанде Рамос демонстрираха още по-голямо самочувствие, както и желанието да покажат на всички, че са излезли от кризата, в която изпаднаха след смъртта на съотборника им Антонио Пуерта.

Ескюде се разписа за 3:1 в 58-та минута, а Аруна Коне направи резултата 4:1 в 69-та след като засече центрирана от корнер топка. Последният гол в срещата падна във втората минута на даденото от съдията продължение, а Каливода оформи крайното 4:2.

В другата среща от Група H Арсенал се наложи очаквано над Стяуа с минималното 1:0 пред полупразния стадион в Букурещ.

През по-голямата част от срещата възпитаниците на Арсен Венгер доминираха и въпреки многото положения реализира само едно от тях. В герой за „артилеристите” се превърна Робин ван Перси, който в 76-та минута се освободи от защитата получи топката от Адебайор и я прати в горния край на мрежата пазена Сапата.

Така Арсенал вече има две победи в груповата фаза на надпреварата и се открои на върха в потока.