Румънската приказка за Униреа Урзичени продължава, след като тимът измъкна равен 1:1 от Глазгоу Рейнджърс в мач от група G на Шампионската лига. Другият двубой от групата между Севиля и Щутгарт също приключи без победител 1:1, но прати испанския отбор в следващия етап на турнира. Изненадващо, след четири изиграни срещи от груповата фаза, Севиля е с 10 точки, Униреа – с пет, Щутгарт има три, а Рейнджърс е само с две. Последният мач от групата – между Униреа и Щутгарт може да се окаже и двубой на живот и смърт, а предстои и директен мач между „швабите” и Рейнджърс, който ще отстрани един от двата състава от борбата.

Севиля взе само точка от домакинството си на Щутгарт, след 1:1, но и тя бе достатъчна на андалусийците да се класират напред. Хесус Навас реализира петия си гол за девет мача, като откри резултата в 14-та минута. Младокът засече едно добро подаване на Луиш Фабиано, напредна в пеналта и преодоля Леман, като така успокои ситуацията на терена. И двата състава разчитаха на по един централен нападател – Фабиано за Севиля, и Павел Погребняк за Щутгарт. Създаваха се сравнително малко голови положения, и съвсем логично се залагаше повече на борба в средата на терена.

След почивката двамата треньори направиха своите смени, за да променят малко импулса на момчетата си, но Севиля още през първото полувреме загуби Аруна Коне заради контузия, а на негово място се появи Алваро Негредо. Алдо Душер също се оплака от проблем през второто полувреме, и също принудително бе заменен.

Щутгарт малко повече търсеше попадението, особено в заключителните минути, и в крайна сметка заслужено стигна до него в 79-та минута, след като преди това и гредата помогна на Севиля. Здравко Кузманович изстреля страшна тупалка от 20 метра, за да донесе точката за Щутгарт, която може да се окаже безценна в края на битката. Това от друга страна бе и първата загуба на точки за Севиля от седем срещи насам в Шампионската лига.

За разлика от Щутгарт, Глазгоу Рейджърс се прости до голяма степен с шансовете си да продължи напред, и най-вече може да съсредоточи усилия за място в Лига Европа, след хикса в Румъния – 1:1 срещу Униреа Урзичени.

Лий МакКълок изведе шотландския гранд напред в резултата още в 11-та минута със страхотен шут, а Рейнджърс може да съжалява за предостатъчното си други пропилени положения. Униреа, макар и губещ рано в резултата, игра много силно и със самочувствие, макар пред непълните трибуни на стадиона на Стяуа в Букурещ.

Младата защита на Рейнджърс не издържа до самия край на двубоя, и се пропука в 88-та минута, когато резервата Мариус Онофрас изравни резултата и прати гостите от Глазгоу в небитието, не и без помощна на излезлия напред Алан МакГрегър.

Рейнджърс направи още две атаки до края на редовното време, но така и не успя да се отърси от шока след получения късен гол и си тръгна само с точка от Румъния.