Севиля запази първото си място в група Н на Шампионската лига, след като завърши груповата фаза на надпреварата с победа. Андалусийците се наложиха с 3:0 като гости на Славия в Прага и се класират за следващия етап от турнира. Арсенал също продължава одисеята си в най-престижното клубно състезание, след като завърши на втора позиция в същия поток. „Топчиите” надделяха с 2:1 над Стяуа Букурещ. Чешкият столичен тим отива на 1/16-финал в УЕФА, след като остана на трето място. Последни са румънците, които приключват участието си на международната сцена за този сезон.

На вратата на Арсенал в двубоя на „Емирейт Стейдиъм” пази германският национал Йенс Леман, който най-накрая намери място в стартовия състав на Арсен Венгер. Стражът се представи на високо ниво, допускайки само един гол в мрежата си. Напълно заслужено след по-силно начало домакините откриха резултата в своя полза още в 8-та минута. Тогава Бакари Саня центрира в наказателното поле на Стяуа и Абу Диаби прати топката в мрежата на Запата.

Три минути преди почивката Никлас Бендтнер удвои преднината на „артилеристите”. Завърналият се в състава на Арсен Венгер Робин ван Перси подаде страхотен пас на датския си съотборник, който не пропусна да увенчае по-добрата игра на Арсенал с втори гол.

В 68-та минута преднината на „топчиите” бе намалена – Дорел Захариа изигра хитро Леман, пращайки коженото кълбо с глава в мрежата му.

Севиля записа с лекота класически успех над Славия в Прага. Въпреки по-високата си класа, андалусийците изпитаха известни затруднения със своя съперник, като се добраха до мрежата му едва през втората половина на второто полувреме. Головата сметка на гостите бе открита в 66-та минута, когато Луиш Фабиано се разписа след добър пас на Енцо Мареска. Само две минути по-късно Кануте удвои след точно подаване на автора на първия гол в срещата. Бразилският защитник Дани Алвеш направи резултата класически с красиво попадение в 87-та минута – бранителят вкара топката в противниковата мрежа след шут от малък ъгъл.

С успеха си Севиля спечели група Н. „Андалусийците” събраха 15 точки и оставиха фаворизирания тим на Арсенал втори с 13. Тимът на Венгер ще има тежката задача да играе на осминафиналите с някой от победителите в останалите групи. Третото място е за Славия с 5 точки, а Стяуа остана последен с 1 точка.