Селтик се класира по възможно най-драматичния начин за груповата фаза на Шампионската лига. Шотландският тим надделя над Спартак Москва след изпълнение на дузпи, тъй като и във втория мач резултатът бе равен - 1:1, както и в първата среща в Москва. При единайсетметровите наказателни удари „детелините” бяха по-съсредоточени и се наложиха с 4:3. Двата тима си изпълниха общо 12 дузпи, сред които и две пропуснати по време на игра.

Спартак имаше чудесна възможност да открие резултата в 25-та минута, когато Гари Колдуел игра с ръка в наказателното поле и реферът Роберто Росети отсъди дузпа, Роман Павлюченко обаче пропусна от бялата точка. Само две минути по-късно домакините от Глазгоу вкараха първия гол в мача, чрез Скот МакДоналд.

Точно преди последния съдийски сигнал за първото полувреме, руският отбор стигна до изравнително попадение. Павлюченко се реваншира, като овладя на гърди едно центриране от корнер и необезпокояван прати топката зад Артур Боруц. Вратарят на Селтик не сдържа нервите си и потърси саморазправа с един от защитниците пред себе си, като само бързата намеса на Колдуел спря бой на терена.

Нервите станаха още по-опънати след почивката, като и двата отбора не намираха вратата, независимо от непрестанните си опити. Домакините пробваха стихиен натиск в края на редовното време, но въпреки че съперникът им остана с 10 души, след червен картон за Мартин Щранцл, Селтик така и не се добра до победен гол.

Златният шанс за „детелините” пропусна Ян Венегор ъф Хеселинк, който в 115-та минута не вкара дузпа, отсъдена за игра с ръка на руски футболист в наказателното поле.

При изпълнението на дузпите играчите на Селтик бяха с една идея по-точни, а вратарят на домакините Боруц спаси два изстрела – на Титов и Калиниченко, за да добута шотландския тим до групите на Шампионската лига. Накамура бе футболистът, който не вкара своето изпълнение от бялата точка за домакините.