Мениджърът на Селтик Нийл Ленън ще трябва да реди състава си за утрешния мач с Барселона без крайния бранител Емилио Изагире и централния защитник Томас Рогне.

Хондурасецът Изагире ще пропусне следващите шест седмици заради контузия в коляното, докато норвежкия му съотборник изпитва болки в прасеца.

Това пореден тежък удар за шотландския първенец, след като нападателят Гари Хупър най-вероятно също няма да играе срещу каталунския гранд. Все пак Йоргос Самарас може би ще бъде на линия за мача.

„Това може има разрушителни последици върху отбора, защото те са важни играчи, тук са от доста време и щяха да имат решаваща роля за тактиката ни в сряда“, каза Ленън. „Въпреки всичко обаче ще излезем със силен отбор.“

„Важно е Самарас да играе. През този сезон той определено няма късмет с контузиите. След мача с Барса той изигра много силен двубой, но пък получи травма в глезена. Надяваме се, че ще бъде готов за утрешния сблъсък. Ще бъде наистина страхотно, ако вземем нещо от срещата. Празнуваме годишнина и ще бъдем много горди да я отбележим по този начин“, добави мениджърът на Селтик.