След две седмици прекъсване Шампионската лига отново ни повлича безжалостно в своя вихър. Вторнишката вечер на 26 септември дава началото на втория кръг от груповата фаза на турнира за сезон 2017/2018, а взривоопасните мачове, както винаги, не са един и два.

Фокусът попада върху срещите от групи E, F, G и H. Именно последната от тях ще предложи и най-интригуващият дуел за вечерта – Борусия Дортмунд приема Реал Мадрид на „Сигнал Идуна Парк”, а предпоставките за нов запомнящ се двубой между съперниците са налице. Германците отстъпиха с 1:3 от Тотнъм в първата си среща и евентуална втора загуба ще постави кампанията им в ШЛ под въпрос. Реал напоследък не се представя на върха на възможностите си в Испания, а това вдъхва известна увереност у тима на Петер Бош, който води парада в Бундеслигата.

Двубоят, в който има вероятност да видим и българско участие, е от група Е, където Спартак Москва приема Ливърпул. Ивелин Попов дотук има само 5 минути футбол в турнира, след като се появи на смяна при равенството 1:1 срещу Марибор. Определено капитанът на националния ни отбор ще се надява на по-сериозна роля срещу един от клубове с най-големи традиции в Шампионската лига. Домакинството и сериозното разстояние, което мърсисайдци пропътуваха, могат да се окажат голямото предимство за руснаците в групата, в която всички тимове започнаха с по 1 точка.

Другият българин в турнира – Живко Миланов няма да бъде на разположение за своя АПОЕЛ Никозия, който приема Тотнъм. Опитният защитник лекува травма в коляното и ще отсъства още около 4 седмици.

Ето всички мачове, които ще се играят тази вечер:

Група Е:

21,45 Севиля – Марибор

21,45 Спартак Москва – Ливърпул

Група F:

21,45 Манчестър Сити – Шахтьор Донецк

21,45 Наполи – Фейенорд

Група G:

21,45 Бешикташ – РБ Лайпциг

21,45 Монако – Порто

Група Н:

21,45 АПОЕЛ Никозия – Тотнъм Хотспър

21,45 Борусия Дортмунд – Реал Мадрид