Старши треньорът на италианския Лацио Маурицио Сари не бе доволен от поражението с 0:2 при гостуването на Атлетико Мадрид в последен мач от група Е на Шампионската лига по футбол. Двата отбора се класираха за следващия етап в надпреварата като испанският тим оглави класирането с 14 точки, а грандът от Рим остана втори с 10 точки.

"Малко съм ядосан от факта, че играейки срещу един отбор на много високо ниво, платихме за всяка грешка и не успяхме да извлечем максисума от нито една възможност, защото ние също имахме шансове да отбележим", заяви Сари пред телевизия Sky Sport Italia.

"Имаше огромна пропаст в нивото на отдаденост, което показаха двата отбора в първите 10 минути на всяка от двете полувремена. В средата на първото полувреме мислех, че можем да стигнем до изравнително попадение до почивката. Беше ясно, че имаме трудна задача, тъй като Атлетико Мадрид бе спечелил последните си 20 мача като домакин", добави италианският специалист.

"Единственият голям отбор, който все още не съм срещал в кариерата си вероятно е Барселона", каза още Маурицио Сари преди жребия за осминафиналите в Шампионската лига в понеделник.

"В последните години показахме, че имаме трудности да демонстрираме постоянство в повече от един турнир. През миналия сезон се представихме слабо в Европа и бяхме по-отдадени в Серия А, а тази година е обратното. Това показва, че психиката ни не е на правилното ниво", коментира Сари.