Феновете на Стяуа няма да могат да изпълнят квотата, която се полага на румънските запалянковци за срещата реванш срещу Лудогорец. По оперативна информация от днес малко повече от 1200 запалянковци на Стяуа ще пътуват от Букурещ до София, за да подкрепят своите любимци. Това е малко повече от половината от отпуснатите 2200 билета за фенове на гостите.

Една от основните причини за липсата на по-сериозен интерес е откритата война, в която влязоха феновете на Стяуа и президента на тима Джиджи Бекали. Една от причините са съмнения за „черно тото“, които се породиха още в предсезонните контроли, а и в последния мач в първенството, който Стяуа загуби.

Заради по-малкия брой румънски запалянковци, които ще пътуват от Букурещ, феновете на Стяуа са потърсили помощ от агитката на ЦСКА. За момента обаче няма информация „червените“ да организират масово и организирано посещение на стадиона. Със сигурност запалянковци на ЦСКА ще подкрепят румънците, но техният брой не се очертава да е колосален.

Миналата година малка група фенове на Левски викаха за Лацио при гостуването на италианците, но те бяха настанени извън сектора на гостите. Това се случи по изричното настояване на ръководството на Лацио и сериозните мерки за сигурност.

Тази година съществува вариант феновете на ЦСКА все пак да се сдобият с билети за сектора, в който ще бъде настанена румънската агитка.

Преди седмица около 2400 български запалянковци наблюдаваха мача на стадион „Национал Арена“ в Букурещ и подкрепяха Лудогорец.