Защитникът на Манчестър Сити Пабло Сабалета призна, че ще бъде голямо предизвикателство за него и за колегите му в Сити да се изправят срещу Барселона на осминафиналите на Шампионската лига.

Както е известно, тегленият вчера жребий отреди двата тима да се изправят един срещу друг, като се очаква първият мач да бъде на 18-и февруари, а реваншът да бъде на 12-и март.

„Ще бъде голямо предизвикателство за нас. Барса е един от най-добрите отбори в света. Те са на много високо ниво. Ние притежаваме по-малко опит в тази надпревара, това е първият път, в който отиваме на осминафинал и ще бъде добро изпитание да се срещнем с Барса“, започна Сабалета.

„Всички в Сити проследихме жребия заедно, в съблекалнята. Аз лично мислех, че ще ни се падне или ПСЖ, или Борусия. Минаваше ми през главата и за някой испански тим, но не и Барса“, коментира бившият играч на Еспаньол.

„Смятам, че много променихме стила си и трябва да се възползваме от нашата способност да бележим голове. В Шампионската лига говорим за елиминации в 2 мача, а ние ще се постараем да опазим вратата си суха“, каза още аржентинецът, който неотдавна призна, че поддържа близки приятелски отношения с голямата каталунска звезда Лионел Меси.